30 Kasım 2015 Pazartesi



Bir süredir instablogger olarak kaldım ama yoğunluğumdan olduğunu belirtmek isterim


Bu yazım ayak masajı yani reflexoloji'yi merak edenlere gelsin keyifli okumalar dilerim


Kökeni uzak doğu’ya uzanan Refleksoloji, vücuttaki gerilimi almak ve nörolojik hastalıklarda destek tedavi sağlamak amacıyla, ayaklardaki belirli noktalara uygulanan bir masaj tekniğidir.
Yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi olduğu bilinen refreksolojinin ilk uygulama yeri Çin olarak bildiriliyor. Günümüzde tamamlayıcı tıp kategorisinde yer alan Refleksoloji, bedendeki serbest enerji akışını sağlamak amacıyla kullanılan etkili ve zararsız bir yöntem olarak kabul ediliyor.
Nasıl Uygulanır?
Ayak tabanındaki refleks noktalarına, el ve parmak teknikleriyle ya da ahşap bir çubukla basınç yaparak uygulanıyor. Uygulama sırasında kişi rahatça koltuğa uzanıyor ve ayaklarını tabureye koyuyor. Ayağın refleks noktalarına parmak ya da çubukla basınç uygulanıyor. Kişinin vücudundaki sorunlu bölgeyle ilgili noktaya basınç uygulandığında bir miktar acı hissetmesi doğal karşılanır. Seans boyunca ayaktaki tüm refleks noktaları el hareketleriyle tek tek uyarılıyor.

4 yorum:

  1. bu yöntemi uzun süre bende araştırmıştım çok enteresan ve bazen o bölgelere tohumlar koyuyorlar tohum terapi diye de geçer :D

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle enteresan bşr o kadar bilimsel

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle enteresan bşr o kadar bilimsel

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    almanyada bu masajı bir kez uygulatmıştım ve baş ağrılarıma çok iyi gelmişti. Türkiye ye taşındığım için devam ettiremedim ama herkese tavsiye ederim.
    Instagram' dan tanışıyoruz ve buradan da seni takibe aldım.
    Bana da beklerim...

    Websitem: http://gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

    Google+: http://plus.google.com/+GamzeSGamzeninDunyasi
    Instagram: http://instagram.com/gamzenin_dunyasi74
    Facebook: http://facebook.com/UmutluEvKadini74/
    Twitter: http://twitter.com/Gamze74Dunyasi

    YanıtlaSil