30 Temmuz 2015 Perşembe

Mucize olsun adın
Hu hu ben tatildeyim ama madem çıktık yola durmak yok yazılarımız devam

Bu dikenli bitki ağaçlar da yetişiyor evet kestane ama yenmiyor ,at kestanesi adını almış mucizeler yaratıyor...

Sonbahar ayında ev ortamında at kestanesi yağı yapılabilir. Bunun için meyveleri kabuklarından çıkarılarak rendelenir. Bir kavanozun içerisine konulur. Üçte bir at kestanesi üçte iki zeytinyağı olacak şekilde üzerine zeytinyağı doldurulur ve güneşin altında 45 gün bekletilir. Her akşam kavanoz çalkalanmalıdır. Daha sonra süzülüp bir şişeye doldurulur ve serin ortamda muhafaza edilir.

Hazırlanan yağ göz çevresindeki kırışıklar, kılcal damarların çatlamaları ve gevşekliğe uğramış boyun derisinin düzeltilmesi için kullanılır. Bunun için her gece yatmadan önce birkaç damla yağ ile boyuna ve yüze masaj yapmak yararlı
Losyonu ise;

At kestanesinden yapılan losyon bacak ağrılarında, ödemli ayaklarda ve ağrıyan eklemlerde kullanılır. Losyonun hazırlanması için 5 adet at kestanesi rendelenir. 2 adet at kestanesi yaprağı ilave edilir. 2 su bardağı su eklenerek bir taşım kaynatılır. Daha sonra 20 dakika demlendirilir. Soğuduktan sonra süzerek kullanılır.

At kestanesi ile cilt bakımı olurmu? ?

1

Bunun için at kestanesini blenderden geçirin ve içine zeytinyağı ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı bir kabın içine koyup siyah poşete sarın. Evinizde güneş ışınlarının bol olduğu yerde hazırlanan solüsyonu 20 gün boyunca tutun. Sonra karışımı bir elekten geçirin ve temiz olan çözeltiyi varislere, vücudunuzun ağrıyan yerlerine ya da hücre yenileyici olarak cildinize sürün.
Ben yıllardır kullanıyorum hiç bir yan etkisini görmedim
Ama cildinize kullanırken el bileğinizin iç tarafına sürüp bekleyin
Yanma kızarıklık yapmaz ise devam edin 
Mucizeler peşinizi hiç bırakmasın

1 yorum:

  1. Selamblogunu takibe aldim ben de beklerim kozmetikpsikolojisi.blogspot.com

    YanıtlaSil